Vanja Babić

super ponuda

Galerija Forum, Zagreb, 27. 9. - 15. 10 2016.

 

Nastavljajući se baviti idejom, ali i materijalizacijom fenomena 'koji pokreće svijet', Vanja Babić istragu širi i na područje usko povezano s novcem, reklo bi se novčanom etapom dva, odnosno onime zašto nam je on zapravo i potreban, a to je potrošnja. Pa je tako cijeli donji dio galerije ispunjen fotografijama i artefaktima koji predstavljaju remitendu, posljedicu prevelike proizvodnje. 

više..
dizajn--web.jpg

pregled hrvatskog dizajna 1516

Muzej za umjetnost i obrt, Zagreb, 13.9 - 16.10. 2016.

 

Velikim brojem radova iznimno napučena izložba smještena je u već tradicionalnom, možda bi se ipak reklo - nevelikom, galerijskom prostoru Muzeja za umjetnost i obrt, prostoru što svojim hodnicima i nekoliko soba podsjeća na kakav veći stan. Raspored i dimenzije tog stana, osim što gostima određuju kretanje, domaćinima odnosno postavljačima sugerirali su mogućnost tematske organizacije postava. 

više..
fotoknjiga-web.jpg

Natasha Christia

kakva je ovo knjiga?

(u okviru festivala Organ vida)

kustosica: Natasha Christia

Galerija Greta, Zagreb, 12. - 18. rujna 2016.

 

Osmo izdanje međunarodnog festivala fotografije "Organ vida" već je gotovo tradicionalno produkcijski vrlo opsežno i uključuje čak deset izložbi, razgovore o fotografiji, predstavljanje umjetnika, stručna pregledavanja portfolia i autorska vodstva po izložbama.

više..
alem-za-web.jpg

Alem Korkut

pareidolija

Galerija Zlati Ajngel, Varaždin, 5. - 24. 10. 2016.

 

- psihološki fenomen u kojem se slučajni stimulusi tretiraju kao značajni. Obično se to događa u vizualnoj i zvučnoj percepciji. 

više..
tonka-za-web.jpg

Tonka Maleković

SPACES BETWEEN (LIVING) PLACES

Galerija SC, Zagreb, 1. - 10- 9. 2016.

 

(projekt je ostvaren u suradnji s ACTOPOLIS / Goethe-Institut i Urbane Künste Ruhr, kustosica hrvatske koncepcije: Ana Dana Beroš, suradnici: Petra Kelemen, kulturna antropologinja, Matija Kralj, video dokumentarist)

 

 Ono što se nekad zvalo 'gasterbajterstvo', danas se zove 'migracija'. Ona se, dakako, nije odvijala (i ne odvija se) isključivo u Njemačkoj, no Njemačka je i dalje najčešća migracijska destinacija. Zagledavši se u ne tako daleku povijest, moguće je u našem pojmovniku razikovati 'migraciju' od 'emigracije', i to na dvije razine - motivacijskoj i lokacijskoj. 

više..