loren-web.jpg

Loren Živković Kuljiš

Studije automatskog modeliranja

Galerija Greta, 24.-29.10.2016.

 

"Gradeći pod oblacima, predani himeri pod pritiskom stotina atmosfera dosade, destiliramo naše gotovo nikome potrebne tvorbe. Dosada, Witolde, spasonosna dosada! To je naša visoka akseza, to je naša profinjenost koja nam ne dopušta da sudjelujemo u prostranim gozbama života, to je nepotkupljivost našeg ukusa kojemu smo prisegnuli novim i nepoznatim jelima." (Bruno Schulz u pismu Witoldu Gombrowiczu, 1936.)

više..
zitnjak-za-web.jpg

Žitnjačke priče

Galerija AŽ, Zagreb, 22.- 29. 10. 2016

 

Skupna izložba realizirana je u okviru manifestacije "Dani otvorenih vrata", što ju u listopadu  svake godine organizira umjetnički kolektiv Atelijeri Žitnjak i predstavlja radove takozvanih žitnjačkih domaćina i njihovih gostiju, uglavnom umjetnika /ca koji su se samostalnim izložbama već ranije predstavili u Galeriji AŽ. 

više..
natalija-web.jpg

Natalija Škalić

Okomito na ravninama

Galerija VN, Zagreb, 17. - 29. 10. 2016.

 

Iako naslov izložbe pomalo zvuči kao uputstvo za ponašanje, poput, primjerice, 'pristojno na tribinama' ili 'oprezno u zavojima', pri prvom pogledu na instalaciju u centralnom dijelu galerije, stiče se dojam da se autorica u proizvodnji vrlo brzo prestala pridržavati tog uputstva. Ne da u tom trodimenzionalnom uprizorenju, definiranom zapravo tek outline-ima, ne dominiraju pravi kutevi, nego kao da ih gotovo uopće i nema. 

više..
kurtela-za-web.jpg

Nina Kurtela

zid

Galerija Događanja, Zagreb, 14.10.- 4. 11. 2016.

 

Izložbu čini petnaestak solidno uokvirenih vizuala srednjeg formata, što, s rijetkim izuzecima, na prvi pogled uglavnom ne predstavljaju ništa. Za razliku od uokvirenih komada praznine što dominiraju prostorom, ovi rijetki izuzeci apstraktne su prirode i sami po sebi također ne otkrivaju razlog svog postojanja u galeriji. 

više..
zrnec-za-web.jpg

Dino Zrnec

Između radova

MSU galerija, Zagreb, 4. - 23. 10 2016.

 

 

Naslov izložbe se ponajprije odnosi na njen instalativni dio, niz konstrukcija od drveta, metala i pleksija nastalih kao rezultat Zrnecova boravka, odnosno istrage u fundusu MSU-a.

Po riječima ravnateljice, 'Muzej potiče umjetnike da na razne načine tematiziraju Muzej u svojim radovima, a rezultati takvih praksi uvijek su fascinantni, zato što umjetnici na drugačiji i neočekivan način interpretiraju razne aspekte muzejskog rada, te ga inovativno i kreativno približavaju publici, ostvarujući ulogu medijatora između publike i umjetničkog djela'. 

više..